Hem Samlingslån

Samlingslån

Samlingslån

För den som dragit på sig dyra lån och krediter bör man undersöka om det går att ansöka om ett samlingslån för att betala av de dyra lånen och ersätta dom med ett större lån med lägre ränta. Detta resulterar i en lägre månadskostnad vilket gör att man kan amortera på lånet i en snabbare takt och bli skuldfri snabbare.

Samla dyra lån och krediter

Det kan lätt bli så att man drar på sig dyra smålån genom att låna pengar till en semesterresa eller använder kreditkortet att handla något man inte riktigt hade råd med. Hamnar man i den situationen är det viktigt att stanna upp och skapa sig en överskit över sina lån och krediter för att helt enkelt ta kontroll över situationen. Ett sätt att bli av med sina skulder är att ansöka om ett samlingslån. Ett samlingslån är ett lån där man betalar av smålån och krediter som oftast har höga månadsavgifter med ett stort lån som oftast har en längre återbetalningsperiod och lägre ränta. Det absolut viktigaste när man ansöker om lånet är att säkerställa att man verkligen får en lägre månadskostnad, annars bör man låta bli att låna pengarna och försöka betala av skulderna genom att ta ett lån av en närstående eller helt enkelt sälja saker man har i hemmet för att få in pengar för att betala tillbaka lånen.

Samla dina smålån hos Advisa

Ibland kan det vara så att man inte har råd att betala av alla lån och då är det väldigt viktigt att betala av de lånen som är dyrast först så man sänker sin månadskostnad för lånen. Med överskottet man får av att ha betalt av de dyraste lånen bör man lägga på att betala tillbaka de resterade lånen för att bli av med sina skulder.

Samla smålån med betalningsanmärkning

För den som har dragit på sig betalningsanmärkningar och vill ansöka om samlingslån kan det bli lite svårare eftersom många kreditgivare anser att man inte är kreditvärdig om man har en betalningsanmärkning. Dock finns det aktörer som lånar ut pengar ändå, som till exempel Svea Ekonomi och Nystart Finans. Hos dessa aktörer kan man låna pengar trots betalningsanmärkning. Dock bör man försöka ordna upp sin ekonomi så mycket som möjligt innan man skickar in sin ansökan. Detta eftersom räntan på lånet sätts individuellt utifrån låntagarens förmåga att betala tillbaka lånet.

Samlingslån tillsammans med en medlåntagare

Man kan även ansöka om ett samlingslån med sin partner eller en närstående för att få bättre lånevillkor. De flesta kreditgivare ger bättre lånevillkor om man är två som står på lånet eftersom att det minskar risken för att låntagarna inte ska kunna betala tillbaka lånet.

Ansöka om ett omstartslån

I vissa fall kan ekonomin fått sig en riktigt törn där man har betalningsanmärkningar och skulder som gör att man blir nekad ett samlingslån. Om så är fallet kan det vara värt att undersöka om det finns möjlighet att ansöka om ett omstartslån. Dessa lån är utformade för att hjälpa personer som har haft det tufft med sin ekonomi men som vill få en omstart genom att byta ut sina dyra lån och skulder mot ett större lån med längre återbetalningstid. Omstartslånet funkar på liknande sätt som ett samlingslån men kreditgivarna har oftast högre krav på låntagaren. Oftast vill de ha en säkerhet i form av en bostad eller en medlåntagare. I utbyte mut de tuffare kraven så får man oftast en lägre ränta än ett omstartslån utan säkerhet. Så har man möjlighet bör man ansöka om ett omstartslån med säkerhet först för att få så bra lånevillkor som möjligt.