Hem Låna med betalningsanmärkning

Låna med betalningsanmärkning

För den som har dragit på sig en betalningsanmärkning kan det kännas som en omöjlighet att bli beviljad ett lån. Detta eftersom de flesta kreditgivarna anser att man inte är kreditvärdig om man misskött sina tidigare betalningar. Men faktum är att det finns kreditgivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar, så länge man kan visa upp en stabil ekonomi som visar att man kan betala tillbaka lånet.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anmärkning hos ett kreditupplysningsföretag som visar att personen inte har betalat tillbaka en skuld. Trots att många tror att det är kronofogden som delar ut betalningsanmärkningar så är det i själva verket kreditupplysningsföretagen som gör det och det. En betalningsanmärkning finns vanligtvis kvar i tre år för privatpersoner och fem år för företag, något som kan vara väldigt frustrerande då man kan ha ordnat upp sin ekonomi under tidsperioden.

För den som behöver ansöka om ett lån trots en betalningsanmärkning bör vara medveten om att en betalningsanmärkning minskar utbudet av kreditgivare som lånar ut pengar, samt att man tyvärr får räkna med sämre lånevillkor eftersom kreditgivarna anser att de tar en högre risk när de lånar ut pengar till en person med en betalningsanmärkning.

Privatlån med betalningsanmärkning

Ett privatlån är ett lån på ett högre belopp och längre återbetalningstid, vilket gör att man bör fundera både en och två gånger innan man ansöker om ett privatlån med betalningsanmärkning. Detta eftersom lånet blir betydligt dyrare än om man väntar tills betalningsanmärkningen försvunnit. Men ibland har man inget val och då bör man vara noggrann i processen att hitta ett lämpligt lån. Ett smidigt sätt att hitta rätt lån för just sin ekonomi är att ta hjälp av en jämförelsesida som tillexempel Advisa. Hos Advisa kan man skicka in en ansökan om lån till flera kreditgivare samtidigt och det tas bara en kreditupplysning, vilket är väldigt bra då man slipper vara orolig att få ett försämrat kreditpoäng.

Hitta ett privatlån med hjälp av Advisa

Snabblån med betalningsanmärkning

Ibland kan man behöva pengar snabbt och då finns möjligheten att ta ansöka om ett snabblån. Ett snabblån är ett speciellt lån framtaget för att ha en snabb ansökningsprocess och oftast på en mindre summa pengar. Det är inte ovanligt att man får pengarna insatta på kontot redan samma dag. För den som har betalningsanmärkningar så blir utbudet av snabblån mindre, men det finns fortfarande kreditgivare som lånar ut snabblån trots betalningsanmärkningar. Dock bör man vara säker på att man kan betala tillbaka lånet så man inte förvärrar sin ekonomiska situation ytterligare.

Jämför lån från olika kreditgivare

Oavsett om man ska ansöka om ett privatlån, snabblån eller omstartslån när man har betalningsanmärkningar så är det väldigt viktigt att jämför lånevillkor från olika kreditgivare. Ett sätt att göra detta på är att manuellt gå in på respektive sida och läsa på om lånen. Eller så använder man sig av en jämförelsesida som Lånasmart.nu som listar lån från olika kreditgivare så man får en snabb överblick av vilket lån som passar just sin ekonomi bäst.

I den här artikeln